KPSS ortaöğretim sınavına rekor katılım! Kadın ve erkek aday sayısı açıklandı…

KPSS ortaöğretim sınavına rekor katılım! Kadın ve erkek aday sayısı açıklandı…

ÖSYM’nin düzenlediği KPSS Ortaöğretim sınavına milyonlarca aday başvurdu. Başvuru sayılarındaki artış dikkat çekerken, kadın ve erkek adayların sayısı da netleşti.

Bu yıl sınava katılan adayların yaş ve şehir dağılımı da açıklandı. İşte sınavın detayları ve istatistikler...

2024 yılı KPSS Ortaöğretim sınavına toplam 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu. Bu büyük katılım, sınavın geniş kitleler tarafından ne kadar önemli görüldüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle sınava giren adayların yaş aralığı, genç nüfusun bu sınava gösterdiği ilginin yüksek olduğunu gösteriyor.

Kadın adaylar yoğun ilgi gösterdi

Başvurulara bakıldığında, 900 bin 148 kadının sınav için başvuru yaptığı görülüyor. Bu sayı, kadınların kamu personeli olma yolunda ciddi bir istek gösterdiğinin göstergesi. Erkek aday sayısı ise 964 bin 719 olarak kaydedildi. Her iki cinsiyet arasında başvuru sayısı birbirine oldukça yakın.

KPSS Ortaöğretim sınavına katılanların çoğunluğunu 18-23 yaş aralığındaki gençler oluşturuyor. Bu yaş grubu, kamu personeli olma yolundaki ilk adımlarını atarken sınavın getirdiği rekabetin farkında. Aynı zamanda İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerden yapılan başvuruların da yoğun olduğu biliniyor.

Şehit yakınlarına muafiyet

ÖSYM, şehit ve gazi yakınlarını unutmadı. Bu gruptaki adaylardan sınav ücreti alınmadı ve 6 bin 155 aday bu haktan yararlandı. Engelli adaylar için de sınav sırasında özel düzenlemeler yapılarak, sınavın adil bir şekilde gerçekleşmesi sağlandı.

Ösym’den başarı dilekleri

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, adaylara başarı dileklerini iletti ve sınav belgeleri ile kimliklerinin eksiksiz hazırlanması gerektiğini hatırlattı. Sınav sürecinin her adımında adaylara rehberlik eden ÖSYM, sınav öncesi ve sonrası desteklerini sürdürüyor.

KPSS Ortaöğretim sınavı, kadınların ve genç nüfusun kamu personeli olma yolundaki hedeflerini gerçekleştirme aracı olmaya devam ediyor. Rekor katılımın yaşandığı bu sınav, adaylar arasında büyük bir rekabeti de beraberinde getiriyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz