İslam Memiş’ten altın, döviz ve borsa yorumu: Yön nerede?

İslam Memiş’ten altın, döviz ve borsa yorumu: Yön nerede?

Ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube üzerinden yaptığı değerlendirmede, altın, döviz ve borsa piyasalarının yeni haftadaki olası seyrini mercek altına aldı.

Yatırımcılar için önemli uyarılarda bulunan Memiş, piyasalardaki hareketliliğe dair dikkat çeken tahminlerde bulundu.

İslam Memiş, borsa yatırımcılarına yönelik yaptığı açıklamada, 12 bin puan seviyesinin kritik bir eşik olduğunu belirtti. “Artık borsa tarafında alım fırsatlarını kollamıyoruz” diyen Memiş, endeksin bu seviyeye ulaşmasıyla birlikte hisse senetlerinde ciddi değişimler yaşanabileceğini öngördü. Kurumsal şirketlerin ön planda tutulması gerektiğine vurgu yaparak, bireysel yatırımcıları kulaktan dolma bilgilerle yapılan yatırımlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Dolar kuru hala alım fırsatı sunuyor mu?

Dolar kuru üzerine değerlendirmelerde bulunan Memiş, doların 33.90 TL seviyesinden haftayı kapattığını ve hala düşük fiyat aralığında olduğunu belirtti. 33.80-34.20 TL bandını izlemeye devam ettiklerini vurgulayan uzman, döviz ticareti yapanlara düşüşlerin kalıcı olmayacağı yönünde uyarıda bulundu. Özellikle dolar kurunda gerilemelerin bir alım fırsatı sunduğunu ifade etti.

Altın tarafında ise ons altının 2530 doları kırarak 2596 dolara kadar yükseldiğini belirten İslam Memiş, bu seviyelerin beklenenden daha hızlı geldiğini ve kısa vadeli tahminlerinin değiştiğini söyledi. Memiş, ons altında yıl sonu beklentisinin 2600 dolar olduğunu, bu seviyenin 18 Eylül'deki Fed toplantısına kadar korunacağını öngördü. Gram altın içinse yıl sonu tahminlerinin 3000-3500 TL arasında değiştiğini belirterek, elinde altın bulunduranların bu varlıklarını korumalarını tavsiye etti.

18 Eylül’de gerçekleşecek Fed toplantısına dikkat çeken İslam Memiş, Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasının beklendiğini dile getirdi. Bu indirimin piyasalarda kar satışlarına yol açabileceğini belirten Memiş, altın fiyatlarının bu gelişmeye göre yeniden şekillenebileceğini ifade etti.

Yatırımcıların, İslam Memiş’in önerileri doğrultusunda piyasaları yakından takip etmeleri ve stratejik adımlar atmaları gerektiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum