Gök gürültülü sağanak yağışlar yolda: Meteoroloji’den kritik uyarı!

Gök gürültülü sağanak yağışlar yolda: Meteoroloji’den kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Ekim tarihli hava durumu tahminlerini yayımlayarak birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağına dair uyarılarda bulundu.

Özellikle İstanbul, Edirne, Kocaeli, Kırklareli, İzmir ve Düzce’de beklenen bu yağışların, yerel olarak kuvvetli olabileceği vurgulandı.

Sıcaklıklarda belirgin düşüş

Son günlerde etkili olan Afrika sıcaklıklarının ardından, bugün hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece arasında düşmesi bekleniyor. Uzmanlar, bu sıcaklık değişiminin bölge halkı için serinletici bir etki yaratabileceğini belirtiyor. Ancak, yağışların gelişine karşı dikkatli olunması gerektiği de hatırlatılıyor.

Hava durumu nasıl olacak?

Bugün, Türkiye’nin batı kesimlerinde hava genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İzmir’in kuzey kesimleri, Marmara’nın kuzey ve batı kıyıları ile Düzce çevrelerinde ise gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, vatandaşların bu süreçte tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yağışların, ani sel ve su baskınlarına neden olabileceği endişesi taşıdığı belirtiliyor.

Bu bağlamda, vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri alarak dışarı çıkmaları öneriliyor. Gelişmeler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel duyurularını takip etmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz