Mahkeme kararıyla LGS puanları yeniden hesaplandı: İşte yeni sonuçlar…

Mahkeme kararıyla LGS puanları yeniden hesaplandı: İşte yeni sonuçlar…

2024 LGS sınavında yaşanan önemli bir gelişme sonucu, öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı.

Fen Bilimleri testi A kitapçığındaki bir soruya yapılan itirazlar, mahkemeye taşındı ve verilen karar doğrultusunda sınav sorusu iptal edildi. Bu karar, birçok öğrencinin puanlarının yeniden hesaplanmasına neden oldu.

2 Haziran’da uygulanan LGS sınavı sonrasında yapılan itirazlar dikkatle değerlendirildi. Fen Bilimleri testi A kitapçığının 13. sorusuyla ilgili hata olduğu gerekçesiyle açılan dava, öğrencilerin lehine sonuçlandı. Mahkeme, sorunun iptaline karar verdi ve bu kararın ardından Millî Eğitim Bakanlığı, LGS puanlarını yeniden hesapladı. İlgili sorunun değerlendirme dışı bırakılmasıyla, diğer sorular üzerinden yeniden hesaplama işlemi gerçekleştirildi.

Yeniden hesaplanan LGS puanları nasıl öğrenilir?

Öğrencilerin yerleştirme sürecindeki hakları korunarak yeniden puan hesaplama işlemi tamamlandı. Mahkeme kararı sonucunda, öğrencilerin yeni yerleştirme durumları ve puanları öğrenilebilecek hale getirildi. Üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, yeni kayıt haklarını kullanabilecek ya da mevcut okullarında kalmayı tercih edebilecekler.

Mahkeme kararıyla yapılan puan değişiklikleri sonrası, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçlar tekrar erişime açıldı. Öğrenciler ve veliler, 2024 yılı sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin yeniden hesaplanan merkezi sınav sonuçlarını öğrenmek için sonuc.meb.gov.tr adresine girerek T.C. kimlik numarası, okul numarası ve doğum tarihi ile sorgulama yapabilecekler. Kayıt işlemleri 20 Eylül'e kadar devam edecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, yeniden hesaplanan puanlar sonucunda öğrencilerin hangi okula yerleştirildiklerine dair bilgilendirmeleri velilere kısa mesaj yoluyla iletti. Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştiğini bu yöntemle öğrenebilir ve tercih ettikleri durumda yeni okullarına kayıt yaptırabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum