"Evlilik Kredisi" uygulamasında yeni aşama: Destek kapsamı genişliyor…

"Evlilik Kredisi" uygulamasında yeni aşama: Destek kapsamı genişliyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinin yeni bir aşamaya geçtiğini duyurdu.

Yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu illerde başlatılan bu yeni uygulama, Karabük, Bartın ve Zonguldak'taki çiftlere de kredi desteği sunacak. Göktaş, bu illerde şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başladığını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulaması, daha önce Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatılmıştı. Göktaş, bu uygulamanın büyük ilgi gördüğünü ve evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi verildiğini açıkladı. Başvurular 15 Şubat itibarıyla “www.aile.gov.tr” adresi üzerinden alınmaya başlandı. Bugüne kadar 12.132 çift başvurdu ve 3.963 çift bu krediden yararlandı.

Bakan Göktaş, projenin kapsamını genişleterek Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettiklerini söyledi. Bu illerdeki çiftlerin başvurularını almaya başladıklarını belirten Göktaş, ayrıca başvuru şartlarını da kolaylaştırdıklarını duyurdu. Önceki uygulamada çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı getirilmişti. Ancak, gelen talepler ve sahadan alınan dönüşler doğrultusunda gelir kriterini 2,3 asgari ücrete çıkardıklarını ifade etti. Bu düzenleme, daha fazla gencin destekten yararlanabilmesini sağlayacak.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun gençlerin aile kurmalarını desteklemeye devam edeceğini ve bu tür projelerle gençleri desteklemeye sürdüreceklerini vurguladı. Proje, genç çiftlerin ekonomik yükünü hafifletirken, ülke genelindeki doğurganlık oranlarının artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Formun Üstü

Formun Altı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz