"Deve Bayıltan Sıcaklar Geliyor!" Meteoroloji Uyardı: Dışarı Çıkmayın!

"Deve Bayıltan Sıcaklar Geliyor!" Meteoroloji Uyardı: Dışarı Çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak sıcak hava dalgası konusunda uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği açıklandı.

Kuzey ve İç Kesimlerde Parçalı Bulutlu Hava Bekleniyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, yurdun kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz bölgesinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Öğleden sonra ise Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Kars ve Ardahan çevrelerinde de benzer hava koşulları görülebilecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Ancak ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle sıcaklıkların yüksek olacağı günlerde dışarı çıkmamak ve güneş ışınlarından korunmak önem taşıyor. Rüzgar ise genel olarak kuzey yönünden, Akdeniz kıyılarında ise batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bu aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar dikkatli olmalı. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınmak, bol su tüketmek ve serin ortamlarda bulunmak önemlidir. Meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların yüksek olduğu günlerde aşırı fiziksel aktivitelerden kaçınılması gerektiğini de vurguluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum