Çinli otomotiv devi mg, Türkiye üretim planlarıyla yükselişe geçiyor…

Çinli otomotiv devi mg, Türkiye üretim planlarıyla yükselişe geçiyor…

Türkiye otomotiv pazarında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Çinli otomotiv üreticisi BYD, ülkemizde 1 milyar dolarlık yatırım yaparak yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip bir fabrika kuracağını duyurdu.

Chery de yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Bu iki markanın ardından, İngiliz otomotiv markası MG de Türkiye’de üretim yapma niyetini açıklayarak sektördeki rekabeti daha da artırdı.

Mg’nin türkiye yatırım planları

MG'nin Türkiye distribütörü olan Doğan Trend Otomotiv'in CEO'su Çağlar Göğüş, otomotiv grubunun stratejik planlarını paylaştı. CNBC-e ile yaptığı röportajda, MG’nin Türkiye pazarındaki büyüme hedefleri ve üretim planları hakkında bilgiler verdi. Göğüş, “Türkiye’deki Çinli otomotiv üreticileriyle işbirliği yapmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz,” dedi.

Motosiklet üretimi ve gelecek hedefleri

MG, daha küçük ölçekli motosiklet üretimine de başladığını belirtti. 2025 itibarıyla seri üretime geçmeyi hedefleyen marka, temsilcilikten üretime geçiş yapmak için gerekli adımları atıyor. Göğüş, MG’nin Türkiye'de otomotiv üretimi üzerine yoğun çalışmalar yaptığını vurguladı.

Doğan Trend’in Türkiye genelinde 35’in üzerinde bayisi bulunuyor ve toplamda 1,2 milyar Euro’luk bir servis yatırımı yapılmış durumda. CEO Çağlar Göğüş, “Otomotiv grubumuz, holdingin sac ayaklarından biri olmaya devam edecek,” diyerek gelecekteki büyüme hedeflerine işaret etti.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki rekabetin hızla arttığını gösteriyor. BYD, Chery ve MG gibi devlerin yatırımları, yerel pazarda önemli değişimlere yol açacak. Türkiye, otomotiv üretim merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz