Çikolatayı bu şekilde yemek zarar veriyor! Aslında genetiği bozuyormuş…

Çikolatayı bu şekilde yemek zarar veriyor! Aslında genetiği bozuyormuş…

Yapılan araştırmalara göre birkaç farklı çikolatalı tatlıların genetiğinize zarar verebilecek ve kansere sebep verebilecek tehlikeli kimyasallar içerdiğini söylüyor.

Herkesin çok sevdiği bu tatlıların nasıl genetiğinizi bozarak kansere yol açtığına dair birçok bulgu var. Bilim insanları krep, waffle, kek gibi popüler gıdaların, üretim sürecinde çokça düzeyde kanserojen madde içerdiğini duyurdu. İçerisinde bulunan bu bileşikler, kakao çekirdekleri kavrulduğunda tepkimeye girerek tatlılara hazırlanma sürecinde çikolata tadını vermesini sağlıyor.

Kakao çekirdeklerinin verdiği zararlar!

Yapılan araştırmalara bakılırsa bu ürünlere bilerek eklenen içerikler olmadığı için tespit edilemeyeceklerini ifade ettiler. Akademisyenler ise bu konu da çoğunlukla seri üretilen ürünlerde meydana gelen bir durum olduğunu, çünkü daha yüksek pişirme sıcaklıkları ile yapılması sebebiyle ürünlerinde daha karmaşık tatlar ve aromalar açığa çıktığını söyledi.

Kakao çekirdeklerindeki karboniller kanser yapıyormuş…

Karboniller tüketildiğinde insanların midesindeki proteinler ve enzimlerle etkileşime girerek genetik kodunuza zarar verebiliyor bu ise hücrelerin daha hızlı bölünerek normal hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine sebep oluyor.

Bilim insanlarının araştırmalarından açığa çıkanlar ise krep, waffle,kek ,bisküvi içinde olmak üzere çikolatalı ve çikolatasız 22 tatlıyı incelediler. Araştırmacılar DailyMail.com'a hangi markaların olduğunu söylemedi ancak bunların süpermarketlerden satın alınan ulusal markalarında içerisinde olduğunu söyledi.

Bisküvi ve krep gibi paketlenmiş gıdaların 10 karbonilden dokuzunun daha düşük konsantrasyonlara sahip olduğunu keşfettiler. Buna karşılık krepler, waffle'lar ve keklerin içerisinde kilogram başına 4,3 miligramdan oluşan en yüksek toksik madde miktarına sahip olduğu ortaya çıktı. Yapımı sırasında önerilen miktar ise sadece günde yalnızca 0,15 toplam miligramdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz