Bakanlıktan aylık 2 bin 797 TL destek ödemesi: 18 yaş altındakiler için başvurular açıldı!

Bakanlıktan aylık 2 bin 797 TL destek ödemesi: 18 yaş altındakiler için başvurular açıldı!

18 yaş altındaki ve özel gereksinimleri olan çocukların aileleri için sevindirici bir gelişme! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı sosyal yardım programı kapsamında, engelli çocukların bakımını üstlenen ailelere yönelik başvurular açıldı.

Başvuruların kabul edilmesi durumunda, aileler her ay düzenli olarak 2.797 TL ödeme alacaklar. Bu program, özel gereksinimleri olan çocukların ailelerine maddi destek sağlayarak, onların hak ettikleri yardımı almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kimler Destekten Yararlanabilir?

Destek ödemelerinden yararlanabilmek için belirli kriterlere uygun olmak gerekiyor. Çocuğun engel düzeyi en az hafif olmalı veya %40 ve üzerinde olmalıdır. Ayrıca, aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olan haneler (2024 yılı için 5.667,37 TL), destekten faydalanmaya hak kazanıyorlar. Başvurular, hane geliri ve çocuğun engel durumu temel alınarak işleme alınıyor.

Destek İçin Nasıl Başvurulur?

Destek için başvurmak oldukça basit bir süreçtir. Başvuru sahipleri geçerli bir kimlik belgesi ve çocuğun engel düzeyini doğrulayan bir sağlık kurulu raporu almalıdır. Bu belgelerle birlikte başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iletebilirler. Başvuruların onaylanmasıyla birlikte, aileler engelli çocuklarına bakımı için gerekli olan masrafları karşılamak için düzenli ödemeler alacaklar.

Önemli Noktalar:

  • Özel gereksinimleri olan çocukların bakımını üstlenen ailelere yönelik her ay 2.797 TL destek ödemesi yapılacaktır.
  • Destekten yararlanma kriterleri çocuğun engel düzeyi ve hane geliri temel alınarak belirlenmektedir.
  • Başvurular için geçerli bir kimlik belgesi ve sağlık kurulu raporu gereklidir.
  • Destek, engelli çocukların bakımını üstlenen ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlamaktadır.

Bu sosyal yardım programının başlatılması, engelli çocukları olan aileleri desteklemenin önemli bir adımını temsil ediyor. Hükümet, bakım verenlere maddi destek sağlayarak, her çocuğun, yeteneklerinden bağımsız olarak, gelişimlerini destekleyecekleri en iyi bakımı almasını amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz