Bakan Tekin engelli öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu!

Bakan Tekin engelli öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu!

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında yapılacak engelli öğretmen atamaları hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi.

Bakan Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli memur atamaları sürecini yürüttüğünü ve kadro sayılarının belirlendiğini duyurdu.

Engelli Öğretmen Atamaları İçin Beklentiler Yükseliyor

2024 yılı engelli öğretmen atamaları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin öğretmen ataması için ön başvuruları almaya başlamışken, engelli öğretmen atamaları konusundaki beklentiler de artmış durumda. Bakan Tekin, katıldığı bir canlı yayında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendilerine tahsis edilen kadro sayısını bakanlıklar arasında paylaştırıyor. Bu süreç tamamlandığında, engelli öğretmenlerimizin atama sürecini ilan edeceğiz."

Kadro ve Branş Dağılımı Henüz Açıklanmadı

Engelli öğretmen atamaları için kadro ve branş dağılımlarının yer alacağı başvuru kılavuzu henüz yayınlanmış değil. Kadro ve branş detaylarının açıklanmasıyla birlikte başvuru süreci de netleşecek. Adaylar, MEB’den yapılacak duyuruları merakla bekliyor.

2024 Engelli Öğretmen Atama Takvimi

Engelli öğretmen adayları için 2024 atama takvimi, başvuru kılavuzu yayınlandığında netleşecek. Bakan Tekin, "O süreç tamamlanınca, engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyuracağız" diyerek sürecin yakın zamanda tamamlanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz