Bakan Işıkhan’dan Belediye SGK Borçlarına İlişkin Yeni Açıklamalar!

Bakan Işıkhan’dan Belediye SGK Borçlarına İlişkin Yeni Açıklamalar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediyelere yönelik yapılan yapılandırma ve taksitlendirme çalışmalarının detaylarına dair bilgiler verdi

Belediyelere Ödeme Kolaylığı Sağlanacak

Bakan Işıkhan, belediyelerden gelen ödemelerle ilgili talep ve başvuruların arttığını belirtti. Şu anda, belediyelere yönelik yapılandırma ve taksitlendirme seçenekleri üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı:

  • Yapılandırma ve Taksitlendirme: Belediyelere ödemeleri kolaylaştırmak için çeşitli seçenekler sunuluyor. Önce bildirimde bulunulduktan sonra, başvuran belediyelerle birlikte ödeme planları oluşturuluyor.
  • Artan Başvurular: Başvuruların sayısının gün geçtikçe artması bekleniyor. Belediyelerin il müdürlüklerine başvurularını yaparak prim borçlarının yapılandırılması talebinde bulunmaları sağlanıyor.

Belediye Borçları ve İcra Süreci

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, belediyelerin 96 milyar lirayı bulan borçları için harekete geçtiğini belirten Bakan Işıkhan, SGK borcunu ödemeyenler için icra sürecinin başlatılacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yapılan şikayetlerin değerlendirildiğini ve gerekirse olaylara müfettişlerin görevlendirildiğini belirtti:

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

2 Yorum