Askeri birliklerde memur alımı: Jandarma, MSB ve Kuvvet Komutanlıklarına 41 kadro açıldı…

Askeri birliklerde memur alımı: Jandarma, MSB ve Kuvvet Komutanlıklarına 41 kadro açıldı…

Türkiye'nin çeşitli askeri birlikleri ve kuvvet komutanlıkları, 2024 yılı için önemli bir memur alımı ilanı yayımladı.

2828 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilecek bu alımlar, toplamda 41 kişilik bir kadro ile yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı, Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, farklı eğitim seviyelerine sahip adaylar için çeşitli pozisyonlarda alım yapacak.

  • Jandarma Genel Komutanlığı: Lise mezunu bir teknisyen, ön lisans mezunu bir aşçı ve bir tekniker ile lisans mezunu bir memur alımı yapılacak.
  • Millî Savunma Bakanlığı: İlkokul mezunu iki hizmetli, ön lisans mezunu yirmi bir memur alınacak.
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Lise mezunu dört teknisyen, lisans mezunu dört mütercim ve bir psikolog pozisyonları için alımlar yapılacak.
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: Ön lisans mezunu beş memur alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru şartları ve süreci

Başvuru yapacak adaylar için KPSS şartı aranmayacak. Ancak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları ve sağlık durumlarının görevlerini yerine getirmelerine engel teşkil etmemesi gerekecek. Erkek adayların askerlik ile ilişikleri olmamalı veya askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları bekleniyor.

Başvurular, 4 Eylül 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlayacak ve 20 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Adaylar, tercihlerini bu tarihler arasında yapmalıdır.

Bu ilan, askeri birlikler ve kuvvet komutanlıklarında görev almak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. Ayrıca, 2828 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak olan bu alımlar, kamu sektöründe kariyer yapma arayışında olan adaylar için dikkatle takip edilmesi gereken bir gelişme. Yeni ilanlar ve memur alımları hakkında daha fazla bilgi için ilgili web sitelerinden ve iş başvuru portallarından güncel duyurular takip edilebilir.

Kamuya personel alımı ve diğer memur ilanlarından haberdar olmak için [İşin Olsa] mobil uygulamasını indirebilir ve sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

2 Yorum