Artık çamaşır makinasında yorgan yıkayabileceksiniz!

Artık çamaşır makinasında yorgan yıkayabileceksiniz!

Çamaşır makinalarınıza bir türlü yorganları sığdıramıyoruz fakat yorganlarımızın temiz olabilmesi için de onları yıkamak istiyoruz. Anlatacağımız bu yöntemi kullanarak artık yorganlarınızı çamaşır makinamızda yıkayabileceksiniz.

Hepimiz yaza girerken yorganlarımızı yıkayıp kaldırmak isteriz. Çamaşır makinalarımıza sığmayan bu yorganları özel olarak yorgan yıkayan kişilere yıkatmak zorunda kalabiliriz. Fakat bu da oldukça maliyetli olabilir ama açıklayacağımız yöntem ile artık yorganlarınızı çamaşır makinalarında yıkabilirsiniz.

Yorgan yıkarken bu yöntemi kullanın!

Yorganı çamaşır makinasına kuruyken yerleştirmek zor olabilir ancak çamaşır makinasında yıkandıklarında yani ıslandıklarında küçülme eğilimine geçerler. Bu durumu doğal malzemeler ile yapılmış olan yorganlar da daha sık görebiliriz. Yalnız bu durumda yorganın küçülmesini önleyebilmek için doğru yıkama talimatına ve doğru deterjana riayet etmeliyiz. Özellikle evlerimizde dokuz kiloluk ve üzeri çamaşır makinalarımız varsa yorgan ve battaniye yıkamak daha da kolaylaşabiliyor. Zaten yüksek hacimli yorganlarımızı dokuz kilo ve üzeri makinalarda yıkamak daha elverişlidir.

Kimileri çamaşır makinasına sığdıramadığı için yorganlarını bazen elleriyle bazen de kuru temizleme tercih ederek yıkatabiliyorlar. Fakat belirttiğimiz gibi evde yıkamak hem zamandan hem maliyetten tasarruf sağlayacaktır. Bazen de kuru temizlemeler istediğimiz performansı göstermeyebilir.

Yorganlarınızı bu yöntem ile kısa sürede yıkayın!

Bahar temizliği yaklaşırken evde ilk olarak yorgan battaniye gibi eşyalarımızı yıkayarak onları kaldırmak isteriz. Fakat çamaşır makinamız uygun boyutlarda değil ise yorgana makineye yerleştirirken önerdiğimiz çöp poşeti yöntemini kullanabilirsiniz. Çünkü yorganı makineye sığdırmak genellikle zor olabiliyor. Anlattığımız bu yöntem yorganı makineye daha kolay yerleştirmenize yardımcı olacaktır.

Bazı yorganlar suyuyla temas ettiklerinde küçülebilirler. Bu durumu çözmek için basit bir yöntem kullanabilirsiniz. Öncelikle yorganımızı bir çöp poşetine koyuyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. Elektrikli süpürge yardımıyla poşetin içindeki havayı çekiyoruz. Bu işlem yorganınızın hacmini azaltacak ve çamaşır makinasına daha kolay sığmasını sağlayacaktır. Artık yorganınız makineye girecek kadar küçüldü ünde makinanıza yerleştirebilirsiniz. Anlattığımız bu yöntem sayesinde hem evdeki yorganlarınızı hem battaniyelerinize kolaylıkla küçülterek makinanız da gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz