Akaryakıta indirimden sonra şimdi de ÖTV zam beklentisi!

Akaryakıta indirimden sonra şimdi de ÖTV zam beklentisi!

Hala akaryakıt fiyatlarındaki indirimlerin tadını çıkarırken, beklenmedik bir haber geldi: Benzine ve motorine büyük bir zam geliyor! Sektör kaynaklarına göre, bu zamın önümüzdeki ay içerisinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Zam Hangi Tarihte Yürürlüğe Girecek?

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı ve Haziran ayı rakamları 3 Temmuz'da duyurulacak. Bu rakamların açıklanmasının ardından, akaryakıt fiyatlarına zam yapılması bekleniyor. Peki, ne zaman?

İndirim Sonrası Zam

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle önceki günlerde benzine ve motorine yaklaşık 1.20 TL civarında bir indirim yapılmıştı. Ancak, önümüzdeki günlerde bu indirimin tersine, yüksek oranda bir zamın gelmesi bekleniyor.

Sigara ve Alkole de Zam!

Sadece akaryakıt değil, aynı zamanda sigara ve alkole de zam yapılması bekleniyor. Enflasyonla birlikte ÖTV oranlarında genellikle artış yaşanıyor. Mayıs ayı enflasyonuna göre, akaryakıtta ÖTV'ye yüzde 17.87 oranında bir zam yapılması kesinleşti. Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte, zam oranının yüzde 20'yi bulması bekleniyor.

Yapılacak olan zam, ÖTV oranına göre belirlenecek. Mevcut verilere göre, yüzde 20'lik bir zamın 3 liraya denk geleceği hesaplandı. Zam hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz