AFAD’dan acil mesaj: Dikkatli olun!

AFAD’dan acil mesaj: Dikkatli olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki hava durumu tahminlerini güncelleyerek, 7 il için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Özellikle Karadeniz bölgesindeki vatandaşlara, AFAD tarafından gönderilen mesajlarla dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Beklenen yağışların, bu Salı gününe kadar etkisini sürdüreceği belirtiliyor.

Yapılan açıklamalara göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu hava koşulları bekleniyor. Kıyı Ege ve Trakya’nın doğu kesimlerinin dışında, neredeyse tüm bölgelerde yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yağışların şiddetli olması öngörülüyor.

Meteorolojik verilere göre, iç kesimler ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde büyük bir değişim olmayacağı ifade edildi. Rüzgârın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Hangi illere dikkat edilmeli?

Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Adana, Hakkari, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Trabzon yer alıyor. Bu illerde yaşayanların, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Özellikle toprak kayması riski taşıyan alanlardan uzak durulması tavsiye ediliyor.

AFAD, Karadeniz bölgesindeki vatandaşlara, "MGM'ye göre yer yer kuvvetli yağışlar Salı gününe kadar sürecek. Toprak kayması tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, dere yataklarından uzak durulmalıdır," şeklinde uyarılarda bulundu. Bu durum, yağışların yaratabileceği olumsuzluklara karşı toplumun dikkatini çekmek amacıyla yapıldı.

Önümüzdeki günlerde hava durumu ile ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz