Asgari ücrette olumsuz beklentiler: Fatih Portakal’dan çarpıcı açıklamalar…

Asgari ücrette olumsuz beklentiler: Fatih Portakal’dan çarpıcı açıklamalar…

Asgari ücretli, 2025 Ocak ayındaki yeni zam oranını merakla bekliyor. Temmuz ayında zam alamayan çalışanlar için, tahminler gün geçtikçe şekilleniyor.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, YouTube'daki canlı yayınında, Deutsche Bank’ın asgari ücret tahminini yorumladı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deutsche bank'tan uygun olmayan tahmin

Deutsche Bank, asgari ücret zammının yüzde 25-30 arasında olabileceğini öne sürdü. Portakal, bu oranı duyduğunda şaşkınlığını gizleyemedi. "Eğer bu oran verilecek olursa, gerçekten millet isyan eder," diyerek, olası bir tepkiyi dile getirdi. Bankanın tahmininin kulis bilgisi olabileceğini belirten Portakal, bu bilginin iktidar ve işçi kesiminden gelen analizlere dayandığını düşündüğünü vurguladı.

Gerçekçi olmayan beklentiler

Portakal, kendi tahminini paylaşarak, "Ben asgari ücreti yüzde 60-65 civarında bekliyordum," dedi. Alım gücünde ciddi kayıplar yaşandığını ifade eden Portakal, "1 Şubat'ta bu maaş cebe girecek, ama yüzde 30’luk bir zam, 22 bin TL’ye denk geliyor. Bunun kabul edilmesi mümkün mü?" diye sordu. Mevcut enflasyonun yüzde 45’in altında olmayacağına dikkat çekti.

Hükümetin rolü ve halkın tepkisi

Portakal, hükümetin bu süreçteki telkinlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. "Hükümet yetkilileri, yüzde 25-30’a evet derse, Türk-İş bu durumu kabul etmek zorunda kalacak. Ancak bu kabul edilmezse, halk meydanlara dökülebilir," dedi. "Çalışanlar, üretimden gelen güçlerini kullanmalı," ifadeleriyle, asgari ücretteki artışın gerekliliğine vurgu yaptı.

Fatih Portakal’ın açıklamaları, asgari ücret zammına dair halkın tepkisini öngörmek açısından önem taşıyor. Ekonomik koşulların ağırlaştığı bu dönemde, çalışanların karşılaştığı zorluklar ve beklentiler, hükümetin kararlarıyla doğrudan ilişkilidir. 2025 Ocak ayında gerçekleşecek zam, işçi kesiminin geleceğini belirleyecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz