2024 DGS taban puanları ve kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

2024 DGS taban puanları ve kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sonuçları yaklaşıyor ve adaylar taban puanlar ile kontenjanlar hakkında bilgi almak için sabırsızlanıyor.

Önlisans eğitimlerini tamamlayarak lisans diploması almak isteyen öğrenciler, DGS sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor. Ancak, 2024 DGS taban puanları ve kontenjanları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

DGS 2024 taban puanları ve kontenjanlar henüz duyurulmuş değil. Adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerine yön verebilmek için 2023 DGS taban puanlarına başvuracaklar. 2024 taban puanları ve kontenjan bilgileri, ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra netleşecek.

2024 DGS tercih kılavuzu

DGS 2024 tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı ise henüz belirsiz. Genellikle, ÖSYM tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra tercih kılavuzu yayınlanır. Bu kılavuz, adayların hangi programları tercih edebileceği ve diğer önemli bilgileri içerecek.

Geçmiş yılın yerleştirme sonuçları

2023 DGS sonuçlarına göre, toplamda 166.056 aday tercih yaptı. Yerleştirme sonuçlarına göre, örgün öğretimde 15.168, ikinci öğretimde 1.401, uzaktan eğitimde 5.330 ve açıköğretimde 61.870 aday yerleşti. Bu veriler, 2024 DGS için tahmin yürütmede bir temel oluşturabilir.

DGS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandığında, adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri ve tercihlerine bu verileri göre yapmaları önem taşıyor. Tercih işlemlerine başlamadan önce, ÖSYM'nin resmî duyurularını takip etmek ve güncel bilgileri almak için resmi web sitesini düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adayların süreci en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için doğru bilgilere sahip olmaları büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz