Müfettiş yardımcılığı sınavı için başvurular başlıyor!

Müfettiş yardımcılığı sınavı için başvurular başlıyor!

MEB, Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı'na dair önemli bilgiler paylaştı. Başvurular, 14-25 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Sınav, öğretmenlik alanları ve öğretmenlik dışı alanlar için iki farklı kategoriye ayrılarak düzenlenecek.

Adayların başvuruları için bazı kritik şartlar bulunuyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartlara ek olarak, adayların sınav başvuru tarihine kadar en az 8 yıl öğretmenlik hizmeti olması ve hâlâ Bakanlık kadrosunda çalışıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca, bu süre zarfında en az 3 yıl boyunca Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmış olmaları da şart koşuluyor.

Ayrıca, adayların, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor. Yani 1 Ocak 1989 ve sonrası doğumlular başvuruda bulunabilecek.

Sıcak hava dalgası uyarısı

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afrika sıcaklarının yeniden ülkemize döneceği uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgalarının etkisiyle birlikte, yaz mevsiminin son günlerine rağmen yüksek sıcaklıkların devam etmesi bekleniyor.

Müfettiş Yardımcılığı Sınavı başvuru kılavuzuna ulaşmak için MEB'in resmî web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmamak için belirtilen tarihler arasında başvurularınızı yapmayı unutmayın.

Bu gelişmeleri takip ederek, eğitim alanında kariyerinizi ileri taşıma şansını yakalayabilirsiniz!

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz