Kurban et kesim fiyatlarındaki güncel durum...

Kurban et kesim fiyatlarındaki güncel durum...

Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından her hafta açıklanan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde dikkatle takip ediliyor.

Son açıklanan verilere göre, karkas et kesim fiyatlarında ufak çaplı düşüşler devam ediyor. Ancak genel olarak fiyatlar Nisan ayından bu yana sabit bir seyir izliyor.

Dana ve kuzu karkas et fiyatları

Her hafta perşembe günleri açıklanan fiyatlar doğrultusunda, dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında önemli değişiklikler yaşanmadı. Dana karkas et kesim fiyatı sabit kalırken, kuzu karkas et fiyatında ise belirgin bir düşüş gözlemlendi.

Dana karkas et kesim fiyatı, geçen haftaya göre hafif bir düşüşle ortalama 352,31 lira seviyesinde sabit kaldı. Kuzu karkas et kesim fiyatı ise 1,83 lira düşüşle 398,51 lira olarak açıklandı.

Bölgelere göre fiyatlar

Dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları, Türkiye'nin farklı bölgelerine göre de değişiklik gösteriyor. Örneğin, Ege Bölgesi'nde dana karkas et fiyatı 355,00 TL/kg iken, aynı bölgede kuzu karkas eti 425,00 TL/kg olarak belirlendi. Bu fiyatlar, bölgesel talep ve arz durumlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

Karkas et kesim fiyatlarındaki sabit seyir, Kurban Bayramı öncesi tüketicileri memnun edecek nitelikte. Ancak gelecek haftalarda piyasada yaşanabilecek olası değişimlerin takip edilmesi önemlidir. Tüketiciler, bayram alışverişlerini bu güncel veriler doğrultusunda planlayabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz