İslam Memiş’ten yatırımcılara uyarı: Cuma günü için hazır olun…

İslam Memiş’ten yatırımcılara uyarı: Cuma günü için hazır olun…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için önemli gelişmeleri paylaştı.

Cuma günü itibarıyla piyasaların yön değiştirebileceğini belirten Memiş, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle "Kusursuz Fırtına" olarak adlandırdığı durumun sona ermesi, piyasalarda hareketliliği artırabilir.

Gram altın için yüksek hedefler

Memiş, yıl sonuna kadar gram altının 3.000-3.500 TL aralığına yükselebileceğini öngörüyor. Bu süreçte her fiyat düşüşünün alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten uzman, ons altının orta ve uzun vadede 3.000 dolara ulaşacağını ifade etti. Kısa vadede ise kar satışlarının olacağını öngörüyor.

Gümüş ve döviz piyasasında gelişmeler

Gümüşün yükseliş trendini sürdüreceğini söyleyen Memiş, bu hafta gümüşün 31,17 dolar seviyesinde kapandığını ve 30-32 dolar bandının izleneceğini açıkladı. Orta vadede gram gümüşün 37 TL seviyesine ulaşmasını bekliyor. Dolar ve Euro içinse 2024'ün son aylarında 1,13 seviyesinin görülmesi olası.

Bitcoin yatırımcıları için de uyarılarda bulunan Memiş, Bitcoin’in haftayı 62.692 dolar seviyesinde kapattığını hatırlatarak, 57-63 bin dolar aralığının takip edilmesi gerektiğini vurguladı. 57 bin dolar altındaki seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Memiş, yılın son çeyreği için olası savaş risklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Piyasalardaki dalgalanmaların daha da artabileceğini öngörerek, yatırımcıları temkinli olmaya çağırdı. Aralık ayında başlayacak olan "Kusursuz Fırtına" sürecinin Şubat’a kadar devam edeceği tahmininde bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz