İslam Memiş’ten yatırımcılar için kritik tavsiyeler: Hangi araç alınmalı?

İslam Memiş’ten yatırımcılar için kritik tavsiyeler: Hangi araç alınmalı?

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde borsa, döviz ve değerli metaller hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Memiş, "Açıkta kalma, onu al!" diyerek hangi yatırım enstrümanlarının tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. Peki, bu hafta hangi yatırım aracı daha karlı olacak?

Borsa: düşüş sürebilir

Borsa İstanbul 100 endeksi, 8.897 puan seviyesinden kapanış yaptı. Memiş, endeksin 9.000 puan seviyesinin altında kalması durumunda düşüşlerin 8.700 puana kadar sürebileceği uyarısında bulundu. Özellikle 2025 yılında tarım emtialarının borsa üzerinde daha fazla kazanç sağlayacağına inanan Memiş, küresel ısınma ve jeopolitik gerilimlerin bu durumu etkileyebileceğini belirtti.

Döviz: euro mu, dolar mı?

Döviz piyasasına gelince, Dolar kuru 34,16 TL seviyesinde işlem görmekte. Memiş, dolardaki düşüşlerin kalıcı olmayacağına dikkat çekerek, yıl sonu itibarıyla Dolar'ın yukarı yönlü hareketlerine devam edebileceğini öngörüyor. Ayrıca, yeni TL sahibi yatırımcılara Euro'yu tercih etmelerini öneriyor. Memiş, Euro’nun daha uygun bir seçenek olduğunu ifade etti.

Değerli metaller: altın ve gümüş

Ons altın fiyatı, 2.652 dolar seviyesinde stabil bir seyir izliyor. Memiş, gram altın ve gümüş için yatırım yapılmasını önermedi; bunun yerine Euro alımını önerdi. Gümüşün gram fiyatı ise 34,95 TL seviyesinde. Memiş, kısa vadede 34,50 TL ve 33,50 TL destek seviyelerinin takip edileceğini belirtiyor.

İslam Memiş, yatırımcıların bu hafta Euro alarak pozisyonlarını güçlendirmelerini tavsiye ediyor. Tarım emtialarının 2025 yılında büyük önem kazanacağı öngörüsü, yatırım stratejilerinin belirlenmesinde etkili olabilir. Piyasalardaki bu dalgalanmalarda, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Memiş, doğru stratejiyi belirlemenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz