Faizler yüksek diye ev almaktan vazgeçmeyin! Uzmanlar kredi yapılandırma fırsatına dikkat çekiyor…

Faizler yüksek diye ev almaktan vazgeçmeyin! Uzmanlar kredi yapılandırma fırsatına dikkat çekiyor…

Konut fiyatlarındaki yavaşlama ve yüksek faiz oranları nedeniyle ev almayı erteleyenler için uzmanlardan kritik bir uyarı geldi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, “Faiz oranları düşerse kredi yapılandırılabilir” diyerek, ev sahibi olmanın hala mantıklı bir yatırım olduğunu vurguluyorlar.

Son dönemde hem konut satış fiyatlarında hem de kira bedellerinde yaşanan yavaşlama dikkat çekiyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyatlarının enflasyonun gerisinde kaldığını ve Temmuz ayında yüzde 14,3 reel kayıp yaşandığını belirtti. Özellikle kiralarda da bir durgunluk olduğunu söyleyen Özelmacıklı, kiralık daire sayısındaki artışın bu durumu etkilediğini ifade ediyor.

Kiracı olmak daha avantajlı mı?

Özelmacıklı, “Yüksek faiz oranları nedeniyle ev almak yerine kiracı olmanın daha avantajlı hale geldiğini görüyoruz” diyor. Kiralık daire arzının arttığı bu dönemde, kira fiyatlarındaki yükselişin frenlendiği gözlemleniyor. Özellikle yatırım amaçlı ev almak isteyenler için mevduat faizlerinin cazip bir seçenek sunduğu, 3 milyon TL değerinde bir daire almanın getirisinin mevduat faiziyle kıyaslandığında daha düşük olabileceği vurgulanıyor.

Kredi yapılandırma fırsatını kaçırmayın

Faiz oranlarının yüksek olmasına rağmen ev sahibi olmanın mantıklı bir seçenek olabileceğini belirten Özelmacıklı, mevcut yüksek faizlerle alınan konut kredilerinin ilerleyen dönemde yapılandırılabileceğine dikkat çekiyor. “Faiz oranları düştüğünde, kredi yeniden yapılandırılarak aylık ödeme miktarları düşürülebilir” diyen Özelmacıklı, konut piyasasında fiyatların düşmeye devam edeceği ve eylül ayının ev almak için fırsatlar sunduğu bir dönem olduğunu belirtiyor.

Gayrimenkulde gelecek yıllar

Gayrimenkul fiyatlarının 2025 yılına kadar önemli ölçüde artacağını öngören uzmanlar, bugün alınan evlerin ilerleyen yıllarda daha değerli hale geleceğini söylüyorlar. Bu nedenle, mevcut yüksek faiz oranlarına rağmen ev sahibi olmanın hem kira getirisi hem de uzun vadede kazanç sağlayacağı belirtiliyor.

Yüksek faiz oranları nedeniyle ev almaktan çekinenler için kredi yapılandırma fırsatı önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Faiz oranlarının düşmesi halinde, mevcut kredilerin yapılandırılarak ödeme kolaylığı sağlanabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz