Dolar kuru için şok iddia: 60 lira mümkün mü?

Dolar kuru için şok iddia: 60 lira mümkün mü?

Ekonomi yorumcusu Selçuk Geçer, dolarla ilgili yaptığı son açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Geçer, doların 60 lira seviyesine yükselebileceğini öngördü ve bu durumun detaylarını paylaştı.

Geçer, mevcut faiz politikaları ve döviz piyasasındaki dinamikler hakkında çarpıcı analizlerde bulundu. Dolar kuru ise bugün 34 liranın üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Güncel döviz kurlarıyla ilgili bilgi almak için yazımızı okumaya devam edin.

Güncel döviz kurları

Bugün Kapalıçarşı'da döviz kurları şu şekilde seyrediyor:

  • Dolar: 34,10 TL
  • Euro: 37,97 TL
  • İngiliz Sterlini: 44,93 TL
  • İsviçre Frangı: 40,16 TL

Euro bölgesinde Cuma günü açıklanacak enflasyon verisi, Euro'nun değerinde artışa neden olabilir. Analistler, bu gelişmenin Euro'nun güçlenmesine yol açabileceğini belirtiyor.

Selçuk Geçer, doların 60 lira ve üzeri seviyelere yükselebileceği yönündeki tahminini, piyasa dinamikleri ve uluslararası yatırımcı hareketleriyle destekledi. Geçer, mevcut durumda doları düşük seviyelerde tutmak için yapılan müdahalelerin yabancı yatırımcılar tarafından kullanıldığını öne sürdü. Geçer, şu açıklamalarda bulundu:

"Yabancı yatırımcılar, döviz kurlarını baskı altında tutarak yüksek faiz oranlarıyla kendi çıkarlarını korumaya çalışıyor. 2017 yılında olduğu gibi, dövizin yükselmesini istemeyen yatırımcılar, kurların düşük kalmasını sağlamak için çeşitli stratejiler uygulayacaklar. Ancak, Eylül'den itibaren dolarda bir kırılma yaşayabiliriz. Bu durumda yatırımcılar, düşük kurdan ziyade yüksek kur istemeye başlayacak."

Geçer’in bu açıklamaları, döviz piyasalarında dikkatli olunması gerektiğini ve potansiyel risklerin olduğunu işaret ediyor. Döviz yatırımcılarının, Geçer’in öngörüleri ve piyasa trendlerini dikkate alarak stratejilerini gözden geçirmeleri önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz