Bursa’da ulaşımda büyük fırsat: Yüzde 50 indirim!

Bursa’da ulaşımda büyük fırsat: Yüzde 50 indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BURULAŞ, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında önemli bir duyuru yaptı.

22 Eylül Pazar günü, toplu taşıma araçlarında uygulanacak yüzde 50 indirim ile hem çevre dostu ulaşım teşvik edilecek hem de şehirdeki hareketlilik artırılacak. Bu fırsat, hem Bursalılara hem de şehri ziyaret edenlere büyük avantaj sağlayacak.

Araçlara değil, çocukların seslerine

Etkinlikler, 22 Eylül’de Heykel Atatürk Caddesi’nin 10.00 ile 12.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılması ile başlayacak. Çocukların neşeli seslerinin duyulacağı bu özel günde, sadece bisiklet ve yaya ulaşımına izin verilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tophane Saltanat Kapısı’ndan başlayacak “Yeşil Pedalla Yeniden Yeşile” bisiklet etkinliği ile programı başlatacak.

Eğlenceli aktiviteler ve oyunlar

Ulucami ile Valilik Binası arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde, bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimleri ile birlikte geleneksel sokak oyunları da yer alacak. Gazoz kapağı, ip atlama, yakar top gibi oyunlar, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli bir gün sunacak. Bu sayede, hem eğlenip hem de hareketli bir yaşam tarzı benimsenmesi hedefleniyor.

BURULAŞ, bu anlamlı günde toplu taşıma araçlarını yüzde 50 indirimle kullanma fırsatı sunarak, "Arabasız Gün" teması etrafında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bursakart ile geçerli olacak bu indirim, kent içi ulaşımda ekonomik bir alternatif sunacak. Açıklamada, “Şehrimizi keşfedin, çevreye bir nefes verin” denilerek vatandaşlar indirim fırsatından yararlanmaya davet ediliyor.

Bursa’daki bu kampanya, hem toplumsal farkındalığı artırmak hem de çocukların ve gençlerin sağlıklı hareket etme alışkanlıklarını desteklemek amacıyla düzenleniyor. Şehirdeki herkesin bu etkinliklere katılarak hem eğlenmesi hem de çevre dostu ulaşımın önemini benimsemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz