Altın yatırımı: Uzmanlardan zirve beklentisi…

Altın yatırımı: Uzmanlardan zirve beklentisi…

Batman'daki kuyumcular, altın fiyatlarının yükselişine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin, altın talebini artırdığına dikkat çeken kuyumcular, yatırımcıları altına yönelmeye çağırıyor.

Kuyumcu Eyüp Başaran, altındaki artışın nedenlerini değerlendirirken, "Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirimleri, tüm paranın ons altına yönelmesine sebep oldu," dedi. Ortadoğu ve Ukrayna savaşlarının da etkili olduğunu vurgulayan Başaran, "Dolara olan güven azalıyor. Altın, en güvenilir yatırım aracı olmaya devam ediyor," ifadesini kullandı.

Yükseliş devam edebilir

Diğer bir kuyumcu Behçet Daş, altın fiyatlarının zirveye ulaştığını ve faizlerin daha da düşmesi durumunda fiyatların artmaya devam edeceğini belirtti. Çeyrek altın fiyatının 5 bin 100 lira civarında olduğunu ifade eden Daş, "Altına talep her geçen gün artıyor. Yılsonunda gram altın fiyatlarının 3 bin 300 lirayı bulmasını bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Uzmanlar, ekonomik belirsizlikler ve dalgalı piyasa koşulları göz önünde bulundurulduğunda, altın alımının avantajlı bir yatırım stratejisi olacağını vurguluyor. Kısa vadeli dalgalanmalara rağmen, altının uzun vadede değer kazanacağına dair inanç güçleniyor.

Altın fiyatlarındaki artış beklentisi, yatırımcıların ilgisini artırırken, kuyumcular da bu yükselişin devam edeceği konusunda hemfikir. Kimi parası olanların altına yönelmesi gerektiği görüşü, yatırım dünyasında giderek daha fazla yankı buluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz