Akaryakıtta yeni fiyatlar: 8 Ekim güncellemesi

Akaryakıtta yeni fiyatlar: 8 Ekim güncellemesi

Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. İşte 8 Ekim'deki benzin, motorin ve LPG fiyatları.

Petrol fiyatları, geçen hafta %3,2 oranında bir artış göstererek akaryakıt piyasasında değişim yarattı. Döviz kurlarındaki yükseliş, dolardaki 34 TL'nin üstündeki değer artışıyla birleşince, benzin ve motorin fiyatlarında zamlar kaçınılmaz hale geldi. Son gelişmeler, akaryakıt tüketicilerini etkileyen önemli bir tablo oluşturdu.

Fiyatlar Pompada

Geçtiğimiz haftanın başında benzine 1,20 TL, motorine ise 90 kuruşluk bir zam yapıldı. Bu fiyat artışları, özellikle sürücüler ve tüketiciler için önemli bir maliyet etkisi doğurdu. İşte 8 Ekim 2024 itibarıyla bazı büyük şehirlerdeki akaryakıt fiyatları:

İstanbul Fiyatları

  • Benzin: 42,74 TL (Anadolu Yakası) / 42,85 TL (Avrupa Yakası)
  • Motorin: 42,59 TL (Anadolu Yakası) / 42,66 TL (Avrupa Yakası)
  • LPG: 24,60 TL (Anadolu Yakası) / 25,14 TL (Avrupa Yakası)

Ankara ve İzmir Fiyatları

  • Ankara: Benzin 43,21 TL, Motorin 43,12 TL, LPG 25,15 TL
  • İzmir: Benzin 43,66 TL, Motorin 43,64 TL, LPG 25,05 TL

Fiyatların Belirlenme Süreci

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki değişikliklere göre hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda, dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet koşullarına bağlı olarak şehirler ve şirketler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz