Akaryakıt fiyatlarında düşüş beklentisi: 40 dolar bombası!

Akaryakıt fiyatlarında düşüş beklentisi: 40 dolar bombası!

Akaryakıt fiyatları, Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak yeniden şekilleniyor.

Enerji Günlüğü'nün aktardığı bilgilere göre, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, bu durumun ardında Libya'nın üretimini artıracağı ve OPEC+ üyeleri arasındaki olası üretim anlaşmazlıklarının yer aldığını vurguluyor.

Opec+ ve üretim artışı

Petrol brokeri PVM, OPEC+ üyeleri arasında çıkabilecek anlaşmazlıkların petrol fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Bu duruma göre, Aralık 2024 ve Kasım 2025 tarihleri arasında planlanan günde 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kısıntısının geri alınması, günlük 180.000 varillik bir ek arz yaratabilir. Bu senaryo, akaryakıt fiyatlarının daha da düşmesini sağlayabilir.

Radikal tahminler

PVM'den Tamas Varga, müşterilerine gönderdiği notta, petrol fiyatlarının geleceğiyle ilgili daha radikal tahminlerde bulundu. Varga, "Eğer bu durum, organizasyon içinde ve dışında bir arz savaşının habercisi ise, 40 dolar/varil seviyesine doğru sancılı bir düşüş yaşanabilir," ifadelerini kullandı. Bu senaryonun gerçekleşmesi, akaryakıt fiyatlarının hızla düşmesine yol açabilir.

Eğer Brent petrolü 40 dolara kadar gerilerse, bu durum akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüş anlamına gelecek. Araç sahipleri için bu, uzun zamandır beklenen bir fırsat olacak. Düşen fiyatlar, hem bireysel bütçeler hem de ticari taşıma maliyetleri üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Uzmanlar, gelişmeleri yakından takip ediyor ve olası fiyat değişikliklerinin etkilerini değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz