Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlara İlişkin Kılavuz Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci dönem birinci yazılı sınavlara (ülke geneli ortak) ilişkin kılavuz yayımlandı.

MEB 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci dönem birinci yazılı sınavlar kılavuzunda, ortak sınavlarda uygulanacak esaslar yer alıyor.

9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği doğrultusunda ölçme ve değerlendirme uygulamalarında birliktelik sağlamak amacıyla ülke geneli ortak yazılı sınav uygulamasına geçildi. Bu kapsamda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında farklı sınıf ve ders düzeylerinde ülke geneli 8 ortak yazılı sınav yapılmıştır. 2024-2025 eğitim öğretim yılında sınıf düzeyleri artırılarak ülke genelinde 12 ortak yazılı sınav yapılacaktır.

Birinci dönem birinci yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe ile 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 30 Ekim 2024 Çarşamba günü, 6. sınıf matematik ile 10. sınıf matematik dersleri için 31 Ekim 2024 Perşembe günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

6. sınıf Türkçe dersi sınavında 7,

6. sınıf matematik dersi sınavında 7,

10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi sınavında 8,

10. sınıf matematik dersi sınavında da 7

adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı soru yer alacaktır.

6. sınıf matematik dersi sınavında yer alan soruların puanlanması çift puanlama yöntemiyle ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır. Ülke genelinde ortak yapılacak diğer yazılı sınavlarda yer alan soruların puanlanması ise okul müdürlüklerince alınan karar doğrultusunda ilgili dersin öğretmenleri, eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri ya da komşu okul eğitim kurumu sınıf/alan zümre öğretmenleri tarafından yapılacaktır.

Kılavuz için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri