Lise Öğretmenine Taciz Suçlaması

Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Edebali Anadolu Lisesi’nde Matematik Öğretmeni Güngör K.’nin ders işlerken kız öğrencilere taciz ettiği iddia edildi.

Çirkin iddiaların 12’nci sınıf öğrencilerinin olduğu sınıfta gerçekleştiği belirtiliyor. Bu sınıfta okuyan kız öğrenciler, Okul Müdürüne giderek; öğretmenleriyle ilgili şu suçlamalarda bulundu;

“Ders işlerken tahtaya hep kız öğrencileri çıkarıyor. Bakışlarıyla, argo sözleriyle kızları sürekli taciz ediyor. ‘Olgunlardan hoşlanıyorum’ diyerek, dokunmaya çalışıyor. Onun bu tacizleri artık dayanılacak sınırları aştığı için, derslerine korku ve endişe ile giriyoruz.”

Okul Müdürü, durumu okul polisine bildirdi. Öğrencileri tarafından taciz suçlaması yapılan öğretmen ile ilgili Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Odunpazarı Kaymakamlığı yapılması gereken işlemleri anında yaptı. Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu derhal Matematik Öğretmeni Güngör K.’yi açığa aldı. Hem Savcılık hem de müfettiş soruşturması ile bu çirkin olayın tüm ayrıntıları ortaya çıkacak. Öğretmen Güngör K., kendisine emanet edilen kız öğrencilerine taciz ettiği iddialarında suç bulunması halinde en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Okullarda öğrencilere yönelik taciz olaylarının giderek artması anne ve babaları endişelendiriyor. Son yaşanan olaylarda Okul müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin iddiaların üzerinin kapatılmasına izin vermemesi konuyu yargıya taşımalarını Eskişehir açısından olumlu buluyorum.

Kaynak: haberes.com

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri