İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Gündeme Gelen O Okul Hakkında Açıklama

Hekimhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, malatyasonsoz.com.tr'de yer alan “Hekimhan İmam Hatip Ortaokulu’nda Öğrenci-Öğretmen Dengesizliği” başlıklı habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hekimhan İmam Hatip Ortaokulu’nda 42 öğrenciye 21 öğretmen ve 6 hizmetli bulunduğu, bu durumun ilçe genelindeki diğer okullarda yaşanan öğretmen ve hizmetli yetersizliği ile tezat oluştuğu yönündeki habere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

"Haberdeki İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, bahsi geçen okulun aslında Hekimhan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde faaliyet gösterdiğini ve öğrenci pansiyon hizmetlerinin aynı binada yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada, temel eğitim ikinci kademe ve ortaöğretim kurumlarında anayasal eğitim hakkı kapsamında her sınıf düzeyinde öğrenci sayısına bakılmaksızın müstakil sınıfların açılmasının gerektiği vurgulandı.

Müdürlük açıklamasında, öğretmen atama ve görevlendirmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Yönetmeliği doğrultusunda her yıl sınıf ve şube sayısına göre güncellendiği ve norm fazlası ya da ders saati yetersiz olan öğretmenlerin diğer okullarda görevlendirildiği belirtildi. Ayrıca, ücretli öğretmenlerin de ihtiyaca göre farklı okullarda derslere girdiği kaydedildi. Bu bağlamda, kurumun ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda hareket ettiği ifade edildi.

Kaynak: malatyasonsoz.com

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri