CHP Eğitim Zirvesinde Gündem "Öğretmen Atamaları"

CHP Eğitim Zirvesinde Gündem "Öğretmen Atamaları". İşte detaylar...

CHP Ankara Elmadağ ilçesinde 19-20 Ekim tarihleri arasında Eğitim Zirvesi düzenliyor. Çok sayıda akademisyen, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Eğitim Zirvesi başladı. Katılımcılar arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özcağdaş bulunuyor. Gündemde ise eğitim sorunları ve öğretmen atamaları yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

"Dünya siyasi tarihinin en büyük siyasi kapkaç vakasıyla karşı karşıyayız. 1 milyon öğretmen yasa çıkarma yoluyla diplomasına kapkaç yaptılar. 20 bin öğretmeni seçeceğiz ekleyeceğiz senin diploman geçersiz diyorlar."

" Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına son vereceğiz. Öğretmen ihtiyacı kadar öğretmen atamasını derhal yapacağız. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliği ortadan kaldıracağız "

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özcağdaş konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

" Eğitim öğretim alanında öğretmen açığı devam ediyor. Maalesef söz verdikleri halde mülakatı kaldırmayanlar şimdi de Danıştay sonuçlarını bekliyoruz diyerek öğretmen ataması yapmıyor."

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri