Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde kadro başvurusu yapan akademisyene sürgün gibi ceza

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğretim üyesi alım ilanına çıkılan kadroya başvuran Doç. Dr. Mustafa Kalkan, başvuru yaptığı gün adeta aba altından sopa gösterilerek jet hızıyla Ilgaz Turizm Meslek Yüksek Okuluna görevlendirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde (ÇAKÜ) öğretim üyesi alım ilanına çıkılan profesörlük kadrosuna başvuran Doç. Dr. Mustafa Kalkan, başvuru yaptığı gün adeta aba altından sopa gösterilerek jet hızıyla Ilgaz Turizm Meslek Yüksek Okuluna görevlendirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca aşağıda unvanı, nitelikleri ve sayıları belirtilen kadrolara öğretim üyeleri almak için ilana çıktı.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların "Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi"nde öngörülen şartları sağlamış olmalarına vurgu yapılan ilanda başvuru tarihleri: 30.09.2024 – 14.10.2024 olarak açıklandı.

Otuz yıldır akademisyen olan ve ÇAKÜ’de 14 yıldır görev yapan, 8 yıldır doçent kadrosunda çalışan Doç. Dr. Mustafa Kalkan, başvurunun son günü Genel Türk Tarihi ana bilim dalında açılan 1 profesörlük kadrosuna başvurdu.

Sen misin başvuran sürgünü-

ÇAKÜ Personel Daire Başkanlığına başvurusunu yapan Mustafa Kalkan, mesai bitimine dakikalar kala Ilgaz Turizm Yüksekokuluna görevlendirildi. Uluyazı’da derslerde 4. Haftaya girilirken mevcut öğrencilerin mağduriyetine yol açan yanlı görevlendirme sonrası Kalkan, Ilgaz’da alanı dışında derslere girmesi istenerek adeta mobinge tabi tutuldu.

Şahsa özel kadro mu çıkarıldı sorusu

Mustafa Kalkan’ın yılladır beklediği kadro başvurusunu yapması sonrası yaşanan gelişmeler adrese teslim kadro ilanı iddialarını da kuvvetlendiren cinsten.

Kadronun 10 yıllık akademiysen olan, 2 yıldır ÇAKÜ’de görev alan ve 6 aydır profesörlük kadrosu bekleyen akademisyen Gülnar Kara adına önceden şahsa özel çıkartıldığı iddia edildi.

Kadro ilanında “Doktorasını ve doçentliğini Genel Türk Tarihi alanında almış olmak. Çin ve Rus kaynaklarında “İslam Öncesi Türk Tarihi” alanında çalışmalar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 5 yıl çalışmış olmak.” şartlarını sağlayan Kalkan’ın başvurusu ise bütün hesapları bozdu.

H indeksi, hakemli dergide yayımlanan makaleleri ve atıf yapılan makale sayısı çok fazla olan Kalkan’ın, kadroyu almasında hiçbir engel bulunmazken, kadro ilanının iptal edilip edilmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Şahsa özel kadro açılması ile sık sık gündeme gelen ÇAKÜ’de, kadro ilanının hak eden değil de, yakınlık derecesi ya da çıkar ilişkilerine göre mi dağıtıldığı sorusunu beraberinde getiriyor.

Yine eğitim gören öğrencilerin keyfi uygulamalarla mağdur edilmesinin hesabını kim verecek?

Öte yandan üniversitenin bir çok kadro ilanında şartları taşıyan akademisyenlerin korkularından kadro başvurusunda bulunamadığı, kadroların âdeta bir ulufe gibi adil olmayan bir şekilde liyakat dışı verildiği iddialar arasına yer alıyor.

Kaynak: cankiripostasi.com

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri