2024 KPSS Puanıyla Öğretmen Ataması: "Öğretmen İhtiyacı"

2024 Yılı Öğretmen İhtiyaç Sayısı Haberimizde...

Eğitim sisteminin en önemli sorunlarından biri haline gelen öğretmen ihtiyacı her yıl değişmektedir. Eğitim kalitesini doğrudan etkileyen öğretmen açığıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. 2024 yılı öğretmen ihtiyacı ne kadar? İşte söylemler...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Anlık olarak ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğu yer değiştirme sonuçlarından sonra belli olur... Öğretmen norm doluluk oranı yüzde 95. Norm güncellemeleri yaptıktan sonra net rakamları söyleyebiliriz." açıklamasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş yaptığı açıklamada "Sayın Bakan 2 Eylül'de dedi ki ihtiyacımız açısından şuan da yüzde 95'e yakın normumuz dolu. Ne demek bu 48 bin eksik var demektir. Başka bir röportajında geçtiğimiz yıl 60 bin öğretmen açığı vardır dedi. 23 bin 670 öğretmeninde emekli olduğunu düşünürseniz ya 60 binin içindedir yada 83 bin küsür öğretmen açığı vardır. Kaç öğretmen atayacaklar? 20 bin. 550 gündür atayamıyorlar. Okullarda öğretmen yok. Öğretmenler atama bekliyor..." ifadelerini kullandı.

Henüz 2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması gerçekleşmedi. Norm güncellemeleriyle ilgili resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 yılında 6-8 bin öğretmenin emekli olmasını beklediklerini açıklamıştı. 2024 Yılı Öğretmen İhtiyaç Sayısı tam olarak belli değil. Fakat yapılan açıklamalara göre 48-56 bin aralığında olduğu düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri