20 Bin Öğretmen Ataması Göreve Başlama Tarihi Ara Tatilde Olabilir Mi?

20 Bin Öğretmen Ataması Göreve Başlama Tarihi Ara Tatil Kasım Ayında Olabilir Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması takviminde göreve başlama tarihi yer almadı. Süreçte sözlü sınav sonuçlarının ilan edilmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın mülakatlar için açılan davalarda kesin karara vermesini beklediğini açıkladı. 20 bin öğretmen ataması göreve başlama tarihi birinci dönem ara tatili Kasım ayında olabilir mi merak ediliyor?

Sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte yer alan madde;

"MADDE 6 – (1) Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına Şubat döneminde atama yapılır. Bakanlıkça gerekli görüldüğü hâllerde pozisyon imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabilir."

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında göreve başlama tarihini Bakanlık ihtiyaçları doğrultusunda belirleyebilir. Ancak geçmiş öğretmen atamaları takvimleri incelendiğinde tercih döneminin tamamlanmasının ardından göreve başlama tarihine kadar ortalama 2-3 aylık süre geçtiği görünüyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının görev başlangıç tarihinin birinci dönem ara tatili olan 11-15 Kasım tarihleri arasında yapılması bugün (6 Ekim) itibariyle mümkün görünmüyor. Çünkü Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasının ilden ile farklılık gösteriyor olsa da ortalama 3 ay sürdüğü bilinmektedir. Geçmiş öğretmen atamalarında takvimine göre de henüz tamamlanmayan çok sayıda işlem bulunuyor. İşte süreçte gerçekleşecek işlemler;

Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı

Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması

Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Sonuçlandırılması

Atama Tercihlerinin Alınması

Atama Sonuçlarının Açıklanması

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

MEB Personel Haberleri