YSK'dan Yeni Karar: İllere Göre 2024 Milletvekili Sayıları ve Dağılımları Belirlendi

YSK'dan Yeni Karar: İllere Göre 2024 Milletvekili Sayıları ve Dağılımları Belirlendi

Kamuajans.Net Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 5'inci maddesi gereğince, 2024 yılı milletvekili sayılarının illere göre dağılımını belirledi. YSK Başkanı'nın açıkladığı karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sağlanan 31 Aralık 2023 tarihli nüfus verileri esas alınarak yapılan bu düzenlemeyle her ilde çıkarılacak milletvekili sayıları tespit edildi.

Kararın Detayları

TÜİK'in 31 Aralık 2023 tarihli verileri ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden alınan bilgiler doğrultusunda, illerin nüfusları göz önünde bulundurularak milletvekili sayıları yeniden düzenlendi. 2839 sayılı Kanun'un 4 ve 5'inci maddelerine göre yapılan bu düzenleme ile toplam 600 milletvekilinin hangi illerden seçileceği belirlendi.

YSK, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilen kararda, Ankara'dan 36, Bursa'dan 21, İstanbul'dan 96 ve İzmir'den 28 milletvekili çıkarılacağını açıkladı. Bu iller, 18'den fazla milletvekili çıkaracak iller arasında yer alırken, diğer illerin milletvekili sayıları da belirlenen nüfus oranlarına göre düzenlendi.

Milletvekili Dağılımı

Karara göre, bazı illerin çıkaracağı milletvekili sayıları şu şekilde:

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri