Yenidoğan çetesi soruşturması derinleşiyor: Adalet Bakanı Tunç'tan açıklamalar

Türkiye'yi derinden etkileyen "yenidoğan çetesi" soruşturması, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıyla daha da yoğunlaştı.

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağlık bakanı ile yaptığı görüşmede bebek ölümlerine neden olan durumlar karşısında kararlı adımlar atılmasını istediğini duyurdu. Bakan, devletin bebeklerin ölümüne asla müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Yapılan soruşturma neticesinde 47 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 22'sinin tutuklandığı açıklandı. Ayrıca, 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Bakan Tunç, soruşturmayı yürüten savcının tehdit edildiği bilgisini paylaşarak, yargı mensuplarının asla tehdit edilemeyeceğini belirtti. Tunç, şu anda mahkemenin iddianameyi değerlendirdiğini ve kamuoyunun suçlanan kişilerin durumunu takip edebileceğini ifade etti.

"Bebek ölümlerine müsade etmeyeceğiz"

Adalet Bakanı, bir baba olarak bebek ölümlerine karşı duyduğu hassasiyeti dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti, gerek kamu gerek özel hastanelerde bebek ölümlerine müsaade etmez" dedi. Tunç, bebeklerin sağlığını tehdit eden tüm ihmal ve suiistimallerin titizlikle inceleneceğini ve sorumluların yargı önüne çıkarılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen soruşturmanın hızlanması ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi hedefleniyor. Adalet Bakanı, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, bebek ölümlerine neden olan durumların asla göz ardı edilmeyeceğinin altını çizdi. Bu çetenin varlığı ve işleyişi, Türkiye’de sağlık sistemine yönelik ciddi soru işaretleri doğuruyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri