Üniversiteye öğretim üyesi alımı yapılacak! İşte başvuru şartları

Necmettin Erbakan Üniversitesi, çeşitli kadrolar için öğretim üyesi alımı yapacağını açıkladı. Bu alımlara ilişkin başvuru şartları, ünvan gereklilikleri ve başvuru süreci ile ilgili detaylar haberimizde.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi kadrolarına başvuracak adayların, 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca, yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından onaylanmış olması şartı aranıyor. Lisans mezuniyeti notlarının 100’lük sistemle eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararı ile belirlenir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için adayların başvuru yapılan yılın Ocak ayı itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olma şartı aranır.

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adayların en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmaları gerekmektedir. Yabancı dille eğitim yapılan programlarda, ilgili dilde merkezi yabancı dil sınavından en az 85 puan almak veya eşdeğer bir sınavdan bu puanı almış olmak şarttır.

Ünvan Şartları

Başvuru yapacak adayların hazırlaması gereken belgeler şunlardır: başvuru formu (https://akds.erbakan.edu.tr adresinden elektronik ortamda başvuru tamamlandıktan sonra alınacaktır), özgeçmiş, kimlik belgesi fotokopisi, lisans mezuniyet belgesi fotokopisi, lisans mezuniyet transkriptinin fotokopisi, biyometrik fotoğraf (https://akds.erbakan.edu.tr adresine yüklenmesi durumunda ayrı olarak istenmeyecektir), ALES belgesi, yabancı dil belgesi (YDS veya muadili), hizmet belgesi (kamu kurumunda çalışmış ya da çalışmakta olanlar için), deneyim belgesi fotokopisi (özel şartlarda belirtilmiş ise), yüksek lisans/doktora mezuniyet belgesi fotokopisi (özel şartlarda belirtilmiş ise), yüksek lisans/doktora öğrenci belgesi fotokopisi (özel şartlarda belirtilmiş ise), SGK hizmet dökümü (özel sektörde çalışmış ya da çalışmakta olanlar için), denklik belgesi fotokopisi (yabancı ülkelerden alınan diplomalar için).

İstenen Belgeler

Başvurular, ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ilgili birimlerine, rektörlük kadroları için Personel Daire Başkanlığı’na şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Son başvuru tarihi 10 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir. Ön değerlendirme sonuçları 16 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek, giriş sınavı ise 19 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır. Nihai değerlendirme sonuçları 24 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak ve sonuçlar Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin resmi internet adresinde (www.erbakan.edu.tr) duyurulacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri