Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Personeline Neden Promosyon Verilmedi!

Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Personeline Neden Promosyon Verilmedi!

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye geneli bir çok hastanede KARDELEN yazılım firması olarak yıllardır ihaleler alarak HBYS yazılım firması, Türkiye geneli bir çok hastanede hastane bilgi işlem çalışanlarının maaşları üzerinden promosyon vermiyor.

KARDELEN YAZILIM firması Gerekçe ise Caiz değil diyor.

Diyanet işleri başkanlığı bile kendi imamlarına ve müezzinlerine promosyon verirken, bu yazılım firması kendi çalışanlarına promosyon vermiyor...

Sağlık Bakanlığı Bu konuyu çok acil olarak araştırıp, Bilgi işlem çalışanlarının maaş-özlük haklarını ve promosyon haklarını teslim etmelidir.


Sözü geçen yazılım firması Tüm Türkiye geneli sağlık bakanlığa bağlı hastanelerde çalışan bilgi işlem çalışanlarına haber vermeden özel bir banka ile anlaşıp,personel maaşarını bu banka üzerinden vermeye başlayacağını tüm personele duyurmuştur.

Maaş anlaşması yapmadan önce personele bilgi vermemiş olup, tüm personelin bu özel bankadan maaşlarının alınması söylenmiştir.

Ayrıca herhangi bir promosyon vermemek için kendi aralarında gizli promosyon anlaşması yapıldığı şüphesi vardır.

Bu konunun sağlık bakanlığı tarafından araştırılarak, tüm hastanelerde çalışan HBYS bilgi işlem çalışanlarının maaşlarının düzene girmesi ve hakları olan promosyonlarının verilmesi önem arz etmektedir.

Emekli çalışanlar bile promosyon alırken, Devlete bağlı kurumlarda yıllarca çalışan ve kadro sözü defalarca verilmesine rağmen, kadroları verilmeyen bilgi işlem çalışanlarının maaşları ve özlük hakları bir an önce düzenlenmelidir.


İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri