Rekor ek ders ücreti: Özel eğitimde yeni dönem!

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili önemli bir hesaplama sürecine girecek.

Önümüzdeki hafta başlayacak olan bu hesaplamalar, öğretmenlerin alacakları ek ders ücretlerinin belirlenmesinde kritik rol oynayacak. Peki, 15.000 liranın üzerinde ek ders ücreti alacak öğretmenler kimler olacak?

Hangi branşlar etkileniyor?

Özel eğitim öğretmenleri, özellikle hafif otizm sınıflarında görev yapanlar, bu yeni ücret düzenlemesinden en fazla faydalanan grup olacak. Bu öğretmenler, haftada 35 saat ders veriyor ve bu süre zarfında belirli bir ödeme yapılıyor. Ancak, bu süre zarfında ek dersler de dahil edilince toplam kazanç önemli ölçüde artıyor.

Ek ders ücret hesaplaması

Hafif otizm sınıflarındaki öğretmenlerin ders süreleri şu şekilde hesaplanıyor: 35 saatlik dersin 18 saati maaş karşılığı sayılıyor, geriye kalan 17 saatlik ders ücreti ise ek olarak tanımlanıyor. Bu tanımlamanın üzerine 3 saatlik planlama dersi ve 3 saatlik nöbet ücreti ekleniyor, böylece toplam 23 saatlik bir ek ders hesabı ortaya çıkıyor.

Ayrıca, öğretmenlere 2 saat de hazırlık planlama dersi için ek ders ödemesi yapılıyor. Böylece, haftada toplamda 25 saatlik ek ders ücreti hesaplanıyor. Bir ayda ise bu toplam 100 saat üzerinden %25 artırımlı ödeme yapılması sonucu, hafif otizm sınıfı öğretmenlerinin alacağı ek ders ücreti tam 15.886 TL olarak belirleniyor.

Bu yeni düzenleme, özel eğitim öğretmenlerine önemli bir mali destek sağlarken, eğitim kalitesinin de artırılması hedefleniyor. Öğretmenlerin motivasyonunu artıracak bu ek ücretler, eğitim sistemindeki değişimlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Eğitim camiası, bu gelişmelerin ardından daha fazla iyileştirmenin yapılmasını bekliyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri