Nüfus müdürlüklerinde kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi…

Son günlerde, yeni nesil kimlik ve ehliyet kartlarının birleşmesiyle ilgili yapılan uyarılar, milyonlarca vatandaşın dikkatini çekti.

2016 yılında yürürlüğe giren bu uygulama, pek çok kişi tarafından henüz keşfedilmemişken, öğrendikçe nüfus müdürlüklerine akın eden vatandaşlar, kart birleştirmenin getirdiği kolaylıkların farkına varıyor.

Neden bu uygulama önemli?

31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla eski kimlik ve sürücü belgelerinin geçerliliği sona erecek. İçişleri Bakanlığı, vatandaşları yenileme işlemlerini bir an önce tamamlamaları konusunda uyarıyor. Yeni nesil kimlik ve ehliyet kartlarının birleştirilmesi, hem kart taşıma zahmetini ortadan kaldırıyor hem de kayıp vakalarının azalmasına yardımcı oluyor. Bu birleştirme işlemi, sadece 5 dakika içinde tamamlanabiliyor.

Birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Birleştirme işlemi için gereken adımlar oldukça basit. İlk olarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden randevu almak gerekiyor. Eğer hem yeni kimliğiniz hem de yeni tip ehliyetiniz varsa, bu işlem tamamen ücretsiz. Randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmeniz, bir sıra numarası almanız ve işlem yapmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Kimliğinizi ve ehliyetinizi ibraz ettikten sonra, sistem üzerinden gerekli işlemler yapılarak birleşmiş kimlik kartınız kargo ile adresinize gönderilecektir.

Birleştirme işlemi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda güvenliği de artırıyor. İki ayrı kart taşımanın yarattığı karmaşa ve kayıp riski ortadan kalkıyor. Ancak, yeni bir kimliğe sahip olmayanlar, ilk önce 37 liralık kimlik ücretini yatırarak yeni nüfus cüzdanı almak zorunda.

Bu uygulama, hem vatandaşlar hem de devlet için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Artan bilinç ve hızla devam eden işlemler, Türkiye genelinde büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri