MEB’den önemli açıklama: Ara tatilde öğretmen seminerleri yüz yüze yapılacak…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen seminerleriyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Eğitim camiasında merakla beklenen sorulara yanıt veren Tekin, ara tatillerin kaldırılmayacağını ve seminerlerin nasıl gerçekleştirileceğini netleştirdi.

Ara tatil takvimi belirlendi

Bu yılki eğitim takvimine göre, ilk ara tatil 11-15 Kasım tarihleri arasında uygulanacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak'ta başlayıp 31 Ocak'ta sona erecek. Öğretmen seminerleri de bu tarihlerde gerçekleşecek. Ara tatil döneminde öğretmenlerin, eğitim öğretim sürecine hazırlık yapmaları bekleniyor.

Seminerler yüz yüze olacak

Sosyal medyada uzun süredir tartışma konusu olan seminerlerin yüz yüze mi yoksa online mı olacağına dair sorulara Bakan Tekin, “Artık öğretmen seminerleri yüz yüze gerçekleştirilecek” diyerek yanıt verdi. Uzaktan eğitim döneminde yürütülen seminerlerin sona erdiğini açıklayan Tekin, öğretmenlerin okullarında aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Ara tatillerin geleceği

Öğrencilerin tatil sürelerinin etkilenip etkilenmeyeceği konusunda da açıklama yapan Bakan Tekin, “Tatil sürecinde öğretmen arkadaşlarımızın yürüttüğü etkinlikler yüz yüze yapılacak. Ancak öğrencilerin tatilinin kaldırılması gibi bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, öğretmenler ve öğrenciler için önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Ara tatil döneminde öğretmenlerin yüz yüze seminerlere katılacak olmaları, eğitim kalitesinin artırılması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitim camiası, bu değişikliklerin olumlu sonuçlar doğurmasını umuyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri