MEB sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı için 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında gerçekleştirilen mülakatların sonuçlarını açıklamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrenciler ve öğretmen adayları, sonuçların ne zaman ilan edileceğini merakla bekliyor. MEB yetkilileri ve Bakan Yusuf Tekin’den gelen son açıklamalar, bu sürecin nasıl işleyeceğine dair ipuçları veriyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, mülakat sistemindeki değişikliklerin etkilerini dile getirdi. Tekin, mülakat puanlarının daha önce %100 etkili olduğunu, ancak yapılan düzenleme ile bu oranın %50’ye indirildiğini belirtti. Bakan, yargıya taşınan yönetmelik değişikliklerinin sonuçlanması durumunda, mülakat sonuçlarının ilan edileceğini ve bu sürecin 9 Eylül tarihine kadar tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve sonuçlar, tüm mülakat süreci tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını kişisel e-Devlet hesaplarına giriş yaparak öğrenebilecekler. Şu an için sonuçların açıklanacağı kesin tarih belirtilmiş değil. Ancak Bakan Tekin’in ifadelerine göre, sonuçların açıklanma tarihi mülakat süreçlerinin tamamlanmasının ardından belirginleşecek.

Mülakatlarda başarılı sayılmak için adayların en az 60 puan alması gerekiyor. Sözlü sınav sonuçları, bu kriteri sağlayan adaylar için açıklanacak ve atama süreci bu sonuçlara göre şekillenecek. Mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından, başarılı olan adaylar için atama işlemleri başlayacak.

Eğitim camiasında büyük bir merak uyandıran bu sonuçların ne zaman açıklanacağı ve sürecin nasıl ilerleyeceği, adaylar tarafından yakından takip ediliyor. MEB’den yapılacak resmi açıklamaların ardından detaylar haberimizde yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri