LGS sonuçları bugün açıklanıyor! LGS sonuç sayfası

2 Haziran'da yapılan LGS sınavı sonuçları merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler, sonuçlara nasıl ulaşacaklarını ve tercih süreçlerini öğrenmeye çalışıyor.

LGS Sınav Sonuçları

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren öğrenciler, sonuçlarını 2 Haziran Cuma günü öğrenecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte açıklanacak olan sonuçlar, adayların T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleriyle meb.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Bu yıl sonuçların en geç saat 15.00’e kadar erişime açılması bekleniyor.

LGS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Öğrenciler, sınav sonuçlarına meb.gov.tr adresinden erişebilecekler. Sonuçlar basılı veya e-posta yoluyla gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçları ekranında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testlerinden doğru ve yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilecekler.

Sorgulama Adımları:

  1. meb.gov.tr adresine giriş yapın.
  2. T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizi girin.
  3. Sonuçlarınızı görüntüleyin.

Yerleştirme Kılavuzu

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nu yayımlayacak. Bu kılavuzda, öğrencilerin tercih edebileceği Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin kontenjan bilgileri yer alacak. LGS tercih takvimi de bu kılavuzda açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri