KPSS Şartsız 25 Denetçi Yardımcısı Alımı! Başvurular Başladı

Sayıştay Başkanlığı, 25 denetçi yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı aranmayan bu alım için başvuru süreci ve şartları netleşti. Başvurular, ÖSYM'nin dijital platformu üzerinden alınacak.

Adaylar, Ağustos ayında başlayacak olan başvuru sürecini takip edebilecekler. Elektronik ortamda yapılacak başvurular için adayların ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlaması gerekiyor. Başvuru tarihleri ise 21-28 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Geç başvuru yapmak isteyen adaylar için son tarih 5 Eylül 2024 olarak açıklandı.

KPSS Olmadan Eleme Sınavı Gerçekleştirilecek

KPSS koşulu aranmayan bu alımda, adaylar eleme sınavına katılacaklar. Sınav, 6 Ekim 2024'te Ankara’da düzenlenecek. Genel Yetenek, Genel Kültür ve Alan Bilgisi olmak üzere çeşitli testlerin yer alacağı sınavın süresi 140 dakika olacak ve saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, sınavın başlayacağı saatten önce binada olmalı, çünkü 10.00’dan sonra içeriye giriş yapılmayacak.

Sınav İçeriği

Eleme sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri ile birlikte İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe gibi alanlara ilişkin testleri kapsayacak. Sınavın ağırlıkları ise şu şekilde dağıtılacak: Genel Yetenek yüzde 40, Genel Kültür yüzde 10, ve diğer dört alan testi yüzde 12,5 oranında değerlendirilecek.

Kimler Başvurabilir? Başvuru Şartları Neler?

Sayıştay Başkanlığı’nın bu alımına başvuracak adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel koşulları sağlamaları bekleniyor. Buna göre adayların; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları ve güvenlik soruşturması gibi süreçlerden olumlu sonuç almaları gerekiyor. Ayrıca, 35 yaşını doldurmamış adaylar başvuruda bulunabilecekler.

Eğitim Şartı

Başvuru yapacak adayların, hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler ve benzeri alanlarda en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları şartı bulunuyor. Ayrıca, denetçi yardımcılığı görevinin gerektirdiği sağlık şartlarını da sağlamaları gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri