Bakan Tekin’den öğrencilere yeni destek paketi: Ücretsiz yemek ve maddi yardım…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da yaptığı açıklamalarla eğitim alanında yeni destek ve teşvik modellerini duyurdu.

Özellikle mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve meslek lisesi mezunlarının istihdam edilmesine yönelik planlar üzerinde duruldu.

Tekin, meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarında daha iyi şartlarda çalışabilmesi için asgari ücretin üzerine %10-20 ek bir teşvik sunulması gerektiğini vurguladı. "Motor bölümü mezunu bir öğrenciye 500-1000 lira fazla ücret teklif edildiğinde, motokurye gibi başka işlere yöneliyor. Bu durumu engellemek için, kendi mesleklerinde kalmaları halinde ek ödeme yapmalıyız," şeklinde konuştu.

Ara eleman ihtiyacı ve eğitim politikaları

Bakan, Türkiye’nin ara eleman ihtiyacını karşılamak için mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. 2024 hedefleri arasında yer alan yeni projelerle, ortaokullarda zanaat atölyeleri kurularak sektörel iş birliklerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ancak bu girişimlerin bazı kesimlerce eleştirilmesine rağmen, Tekin eleştirilerin haksız olduğunu belirtti.

Lgs iptal süreci ve öğrenci mağduriyeti

Bakan Tekin, LGS sınavıyla ilgili yaşanan iptal sürecinin yarattığı sorunlara da değindi. İdare mahkemesinin kararının uzun süre bekletilmesi, 10 bin öğrencinin mağdur olmasına yol açtı. Tekin, bu öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanarak kayıtlı oldukları okullarda haklarının korunacağını açıkladı.

Ücretsiz yemek ve diğer destekler

Öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi konusunda, deprem bölgesindeki 3 milyona yakın öğrenciye yemek sunulduğu bilgisi verildi. Ancak, bu uygulamanın tüm öğrencilere yaygınlaştırılmasının altyapı sorunları yaratabileceği belirtildi.

Fahiş kitap fiyatları ve denetimler

Özel okullarda yaşanan yüksek kitap fiyatlarına karşı da denetimlerin sürdüğünü belirten Tekin, bu konuda ciddi artışlar yaşandığını ve önümüzdeki yıl için zam sınırlamaları getirileceğini ifade etti.

Temizlik ve güvenlik sorunları

Okullardaki temizlik ve güvenlik personeli eksikliği sorununa da değinen Bakan Tekin, bu alanda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği yapacaklarını açıkladı. Geçen yıl sağlanan personel sayısının iki katı kadar alım yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yeni destek ve teşviklerle eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve eğitim sistemindeki eşitsizlikleri azaltmak için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri