Bakan Duyurdu: Ödemeler Hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bu önemli duyuru, ihtiyaç sahibi haneler için büyük bir rahatlama sağlıyor.

Toplam 3,8 Milyar Lira Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların devam ettiğini vurgulayarak, bu ay toplam 3,8 milyar lira ödeme yapılacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Türkiye Aile Destek Programı'nın yıl sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, gelir kriteri üzerinden yardımlara dahil edilen hanelere de destek sağlandığını hatırlattı. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik toplamda 92,1 milyar lira destek sağlandığını ve her ay düzenli olarak yardımların devam ettiğini kaydetti.

Aile Desteği ve Çocuk Desteği Bileşenleri

Bu ay yapılacak ödemelerde, Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon haneye 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon haneye, 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira ödeme yapılacağını belirten Göktaş, bu yardımların toplamda 3,8 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Sosyal Yardım Programlarının Etkinliği Artırılıyor

Bakanlık olarak, gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını vurgulayan Göktaş, "Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz." dedi.

Vatandaşlar, Türkiye Aile Destek Programı ve diğer sosyal yardım programları hakkında daha fazla bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya en yakın sosyal hizmet merkezine başvurabilirler. Bu yeni ödemeler, ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri