2024 HMGS ve İYÖS Başvuruları Başladı! ÖSYM Kılavuzu Yayımlandı

ÖSYM'den beklenen duyuru geldi! 2024 yılı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) başvuru kılavuzu yayımlandı. Detaylar ve başvuru süreci hakkında merak edilenler haberimizde.

2024 HMGS ve İYÖS Sınav Başvuruları Başladı

ÖSYM, 2024 yılı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) için başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Başvurular, 13-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlar ise 29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kılavuz Detayları

Başvuru yapacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden yapabilecekler. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasını kullanarak da başvurularını tamamlayabilecekler.

Başvuru Tarihleri

Adaylar, başvurularını 13 Ağustos 2024 saat 16.00'dan itibaren yapmaya başlayabilirler. Başvuru süreci, 21 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvuruların son günü saat 23.59’a kadar başvurularını tamamlamayan adaylar, sınava katılım hakkını kaybedeceklerdir.

Sınav Tarihi

2024 HMGS ve İYÖS, 29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav yerleri ve diğer detaylar hakkında bilgilendirmeleri ÖSYM'nin resmi kanallarından takip edebilirler. Sınava katılacak adayların sınav tarihini not etmeleri ve gerekli hazırlıkları yapmaları önemlidir.

Başvuru Bilgileri

Sınav hakkında detaylı bilgi ve başvuru kılavuzu, ÖSYM'nin resmi web sitesinde yayımlanmıştır. Adaylar, başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeli ve başvuru sürecine uygun şekilde hareket etmelidirler. Kılavuzda, sınavın içeriği, başvuru şartları ve diğer önemli detaylar yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri