100 Bin İşçiye Kadro Müjdesi: Taşeron İşçiler İçin Yeni Düzenlemeler Yolda…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan yeni düzenlemeler, taşeron işçiler için önemli bir müjdeyi beraberinde getiriyor.

2024 yılı için öngörülen düzenlemeler, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini ve birçok sosyal güvenlik reformunu kapsıyor. Özellikle, taşeron işçilerin statü değişiklikleri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılacak iyileştirmeler, emekli maaşları ve prim düzenlemeleriyle ilgili önemli etkiler yaratabilir.

Torba yasa ile birlikte kamu çalışanlarına yönelik çeşitli düzenlemeler öngörülüyor. Yasa kapsamında, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına yönelik emeklilik prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısındaki düzenlemeler gibi önemli konular ele alınıyor. 2023 yılında duyurulan kadro çalışması çerçevesinde 90 bin taşeron işçisinin kadroya geçişiyle ilgili detayların 2024'te netleşmesi bekleniyor.

BAĞ-KUR prim gün sayısında iyileştirme

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısındaki düzenleme de gündemde. Mevcut prim ödeme gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesi planlanıyor. Bu değişiklik, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak ve vatandaşları çalışma hayatında tutmak amacıyla yapılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu düzenleme, 5,3 milyon kamu personeli ve hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini kapsıyor. Ayrıca, birinci dereceye yükselen devlet memurları için de bu düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

Torba yasa tasarısının durumu

İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunulmuş durumda. Ancak, yasa tasarısının yürürlüğe girmesi ve taşeron işçilere yönelik düzenlemelerin tam anlamıyla ne zaman uygulamaya geçeceği konusunda henüz kesin bir tarih verilmiş değil.

Taşeron işçilere kadro durumu

Taşeron işçiler için kadro düzenlemesi, çalışanlar arasında büyük bir merak konusu. Ancak, mevcut yasa tasarısında taşeron işçilere kadro ile ilgili spesifik bir madde bulunmuyor. Yasa tasarısının detayları ve taşeron işçilere kadro ile ilgili gelişmeler hakkında yeni bilgiler geldikçe güncel haberlerimizle bilgilendirme yapılacaktır.

Bu gelişmeler, taşeron işçiler ve kamu çalışanları için önemli değişiklikler ve iyileştirmeler vaat ediyor. Detayların netleşmesiyle birlikte, bu düzenlemelerin emekli maaşları, sosyal güvenlik hakları ve genel çalışma koşulları üzerinde ne gibi etkiler yaratacağı daha iyi anlaşılacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri