YKS ‘ye geri sayım sürerken ÖSYM, adayları uyardı!

Üniversiteye giriş sınavı YKS ‘ye katılacak 3 milyon aday için geri sayım devam ederken, ÖSYM sınav kuralları hakkında önemli uyarılarda bulundu. MEB ise bu hafta sonu online YKS deneme sınavı düzenleyecek.

YKS oturumları ve tarihleri

YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav oturumları şu şekilde planlanmıştır:

  • 8 Haziran Cumartesi: Temel Yeterlilik Testi (TYT) - Saat 10.15, 165 dakika.
  • 9 Haziran Pazar Sabah: Alan Yeterlilik Testleri (AYT) - Saat 10.15, 180 dakika.
  • 9 Haziran Pazar Öğleden Sonra: Yabancı Dil Testi (YDT) - Saat 15.45, 120 dakika.

Bu yıl TYT'ye 3 milyon 36 bin 945, AYT'ye 1 milyon 983 bin 766, YDT'ye ise toplam 228 bin 814 aday başvurmuştur. YDT, İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde gerçekleştirilecektir.

ÖSYM 'nin "temel kurallar" uyarıları

ÖSYM, adayların sınav günü dikkat etmesi gereken kuralları internet sitesinden duyurdu. İşte adayların mutlaka uyması gereken kurallar:

  • Sınava Giriş Belgesi: Adayın fotoğrafı bulunan belge, renkli veya siyah-beyaz çıktı olarak kabul edilecek. Belgenin üzerinde herhangi bir yazı, resim veya işaret olmamalıdır.
  • Kimlik Belgeleri: Sınava giriş belgesiyle birlikte, geçerli ve fotoğraflı kimlik belgesi (T.C. Kimlik Kartı, pasaport vb.) getirilmelidir.
  • Sınav Binasına Giriş: Adayların sınav binasına çanta, metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az bir saat önce bina önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Getirilebilecek Eşyalar: Şeffaf pet şişe içinde su dışında hiçbir araç, gereç, içecek veya yiyecek sınava getirilemez.

ÖSYM'nin belirlediği bu kurallara uymayan adaylar, mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacak veya sınavları geçersiz sayılacaktır. Adayların sınav gününden önce sınava girecekleri binayı görmeleri önerilmektedir.

MEB 'den YKS adaylarına online deneme sınavı

Millî Eğitim Bakanlığı, "YSK’ye Doğru 2024" başlığıyla Türkiye genelinde online deneme sınavı düzenleyecek. Deneme sınavları şu tarihlerde yapılacak:

  • TYT Deneme Sınavı: 25 Mayıs
  • AYT Deneme Sınavı: 26 Mayıs
  • YDT Deneme Sınavı: 27 Mayıs

Deneme sınav sonuçları 28 Mayıs'ta ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden açıklanacak. Soru çözümleri ve rehberlik yayını ise MEB'in YouTube sayfasında yer alacak.

YKS oturumları ve süreleri

Tarih

Oturum

Saat

Süre

8 Haziran 2024

Temel Yeterlilik Testi (TYT)

10.15

165 dk

9 Haziran 2024

Alan Yeterlilik Testleri (AYT)

10.15

180 dk

9 Haziran 2024

Yabancı Dil Testi (YDT)

15.45

120 dk

ÖSYM'nin sınav kuralları ve MEB'in online deneme sınavı uygulamaları, adayların sınav gününde karşılaşabilecekleri sorunları minimuma indirmeyi hedefliyor. Adayların bu kurallara dikkat etmeleri ve hazırlıklarını eksiksiz tamamlamaları sınavda başarıya ulaşmalarını kolaylaştıracaktır.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri