Yıllarca zararlı olduğu söylendi, herkes yerken tedirgin oldu! Meğer yararı çok daha fazlaymış…

Hayatımız da yer alan birçok farklı besin kaynağı bulunurken senelerce zararlı olduğu söylenen o besinlerin daha yararlı olduğu ortaya çıktı. Zararlı damgası vurulduğundan dolayı hemen hemen herkesin uzak durduğu o besinlerin hiç bilinmeyen faydaları var.

Kimse yemiyordu duyanlar şok oldu

Zararlı olduğu düşünülen ve devamlı olarak tüketilmemesi gerektiği konusunda dikkatle uyarılar yapılan o besinlerin esasında faydalı ürünler listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Son yıllarda besin gıdaları üzerinde yapılan yoğun araştırmalar birçok ilginç detayları da ortaya çıkardı. Zararlı olduğu düşünülen o besinlerin faydaları açıklandı ve hiç yemeyenler şaştı kaldı.

Patlamış mısır

Tam tahıllar ve lif bakımından son derece zengin bir besin kaynağı olan patlamış mısır tuzla tereyağı ile kaplanmadığı sürece son derece sağlıklı bir besin kaynağı olarak görülüyor. Bir bardak yağsız mısırın doğal buharda pişirilmesi yalnızca 30 kalori ortaya çıkarırken yumuşak yiyecekleri sevmeyen kişiler çok az deniz tuzu serpiştirip daha lezzetli bir hale getirebilir.

Konserve ton balık

Hem taze olarak hem de konservesi son derece besleyici bir ürün olan ton balığı 85 gram konserve içinde yaklaşık olarak 16 gram proteine sahiptir. 85 gram taze ton balığı ise 20 gram protein içerir. Ton balığının tüketimine özel olarak bakılmaksızın hem cilt açısından hem de sağlık açısından Omega-3 yağ asitleri içeren son derece zengin bir besin kaynağıdır.

Muz

Yaklaşık olarak 110 kalori ve 14 gram şekere sahip olan muz yüksek orandaki potasyum ile beraber kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Muzda yer alan antioksidanlar C vitamini bakımından kanser riskini en az seviyeye indirir .

Çikolata

Çikolatanın dikkatli bir şekilde tüketilmesi halinde vücuttaki stresi en az seviyeye indirdiği belirtilirken kortizon hormonu salgılaması için yardımcı olduğu biliniyor. Bütün bunların yanı sıra beynin çalışmasını daha da hızlandırıp kan basıncı ve kolesterolü de düzenleyen önemli bir besin kaynağıdır.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Haber Haberleri